Het laatste nieuws

Rivier Outreach

30-07-2018

Zo, weer eens een bericht van ons! We zijn net terug van de river outreach, in het noorden van het land. Samen met Raffael en Tobias ging ik (Ruben) tien dagen met een internationaal team op een vlot de rivier de Nistru op om de minst bereikte gebieden van Moldavië te bereiken met het Evangelie. In dit gedeelte van Moldavië is de werkloosheid zeer hoog (minimaal 80%) en er vertrekken hier meer mensen dan dat er komen. Bijna iedereen die de mogelijkheid heeft vertrekt naar Chisinau of het buitenland om daar te werken. Daarom wonen er vooral ouderen en kinderen in dit gebied.

Het is zo moeilijk voor te stellen maar de dorpen die we bezochten bestaan alleen uit huizen, velden met gewassen, hier en daar wat koeien en andere dieren. Vaak geen winkel, huisarts, auto’s of wat dan ook. Eigenlijk zijn er geen activiteiten dus de kinderen waren super blij met de spellen, het sporten en het springkussen dat we mee hadden. De kinderprogramma’s werden goed bezocht, zowel door de kinderen als andere familieleden. Het was heel bijzonder om te zien hoe open mensen waren voor het evangelie; ze waren zo blij dat wij hun dorp kwamen bezoeken.

Naast de kinderprogramma’s hebben we veel Bijbels uit kunnen delen en voedselpakketten voor de allerarmsten. Mensen in deze regio hebben vaak geen Bijbel, onder andere omdat de orthodoxe kerk hun verbiedt om een eigen Bijbel te hebben. Juist daarom was het mooi dat we in persoonlijke gesprekken konden vertellen dat het Evangelie een blijde boodschap is voor iedereen! En dat de Bijbel het ‘kompas’ voor het leven is en veel antwoorden geeft op vragen die mensen hebben.

Een luisterend oor, samen bidden, een arm om hun heen.. Gewoon er zijn.. was voor de mensen die we ontmoet hebben niet gewoon, maar heel bijzonder! Laten we bidden dat God verder werkt in de harten van deze mensen en dat ze Zijn Woord zullen lezen!

Lees verder

Doorwerken

14-07-2018

Na onze vakantie zijn we alweer op outreach geweest en komende dinsdag staat de volgende outreach op het programma -> 10 dagen op een vlot op een rivier, om de minst bereikte gebieden in Moldavië te bereiken met het evangelie. Alleen, het nieuwe vlot is nog niet klaar! Dus vandaag lekker met ons hele gezin aan het klussen en verven geweest zodat hopelijk het vlot volgende week in gebruik genomen kan worden. Even doorwerken maar ook heel gezellig!

Lees verder

Nederlands strand!

12-06-2018

Komende zomer wordt weer een heerlijk drukke zomer met allerlei outreaches en kinderkampen. Toen we daarom het aanbod kregen van hele lieve kennissen uit het zuiden van het land om in juni in hun huis te verblijven, hoefden we niet lang na te denken! Zo komt het dat we 2.5 week in een 'vakantiehuis' vlakbij de zee zitten. Qua temperaturen voelt het niet echt als een zomervakantie ;) maar het is heerlijk om Nederlands te kunnen eten, spreken etc. Toen we aankwamen stond de koelkast vol met heerlijk Nederlands eten, echt genieten. Omdat we deze weken graag willen uitrusten en dit geen verlof is, maar vakantie, zullen we geen bezoeken afleggen of spreekbeurten doen. Dat zal komen wanneer we in 2019 op langer verlof naar Nederland komen. Maar eerst nog lekker genieten van het nietsdoen nu, en straks weer op pad naar Moldavië, daar hebben we ook alweer zin in. We zien uit naar wat God gaat doen deze zomer!

Lees verder

Team life

26-05-2018

Een van de leuke dingen van het leven als zendeling is het teamleven. Misschien ook wel het meest uitdagende soms :) maar we hebben ook veel leuke momenten samen. Vanavond zijn Ruben, Raffael en Tobias op de OM basis om samen met de collega-voetbalfans de finale van de Champions League te kijken. Super spannend voor de jongens :).

Lees verder

Ruben

22-05-2018

Rubens gezondheid gaat elke dag een stukje vooruit, waar we erg dankbaar voor zijn. Hij werkt nog wel veel vanuit huis zodat hij niet hoeft te reizen. Met dit weer geen straf :)

Lees verder